Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


El futur del treball que volem a la Comunitat Valenciana

  • Autores: Gustavo Gardey Cardona, Rogelio Navarro Domenichelli
  • Localización: Revista valenciana d'estudis autonòmics, ISSN 0213-2206, Nº 65, 2020, págs. 67-85
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • La cuarta revolució industrial en la qual estem immersos plan- teja noves oportunitats i nous desafiaments que hem d’afrontar.

      Però el problema en la Comunitat Valenciana, més a vincular-lo en l’àmbit de la qualificació de les persones, té com a principal referència la falta d’adequació a l’activitat econòmica, industrial i productiva existent.

      L’Objectiu 8 de l’Agenda 2030 insta a promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, la plena ocupació pro- ductiva i el treball decent, i constitueix un àmbit d’actuació fo- namental per al Consell de la Generalitat Valenciana.

      La transformació digital i la introducció de models disruptius generant noves maneres d’entendre les relacions entre l’em- presa i els treballadors i treballadores. En aquest sentit, la legis- lació va uns passos més lenta que la realitat. I tampoc sembla ser que l’impacte de la digitalització estiga entre les preocupaci- ons actuals en les taules de negociació.

      L’objectiu resideix a no perdre garanties laborals mitjançant el diàleg social i la negociació col·lectiva, amb nous drets i inte- grant noves competències digitals; gestionant el canvi de l’or- ganització del treball, la seguretat i salut ocupacionals, les qua- lificacions; la jornada laboral i el lloc de treball i, en definitiva, en la legislació laboral. Si ho acceptem com un repte i n’aprofitem les oportunitats podem potenciar un creixement econòmic, in- clusiu i socialment sostenible


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno