Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista

Pilar Cervera Ral

  • català

    L’autora de l’article fa una narració de tot el procés que va viure personalment i en el qual va participar de ple junt amb altres professionals que desitjaven aconseguir per a la professió de dietista-nutricionista una titulació oficial i homologada a tot el territori espanyol. Aquest procés arrenca a la primeria dels anys setanta, quan s’havia de sortir a l’estranger per poder-se formar, fins l’arribada de lleis que han anat permetent fer propostes consensuades i emmirallades en les d’altres països. Es va començar amb un títol propi, es va arribar a una diplomatura oficial i, per fi, l’any 2009, es van aconseguir, en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), els estudis de quatre anys, el grau en nutrició humana i dietètica. També parla de la importància de l’associacionisme en una professió i de la necessitat de tenir un codi deontològic que regeixi les normes de conducta ètica i de bones pràctiques professionals.PARAULES CLAU: nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic.

  • English

    The author of this paper describes the whole process of the establishment of an approved official degree throughout Spain for the dietitian nutritionist profession – a process which she personally experienced and in which she actively participated with other professionals of this sector. This process started in the early 1970s, when people in Spain had to go abroad to obtain training in this field. This situation came to an end when laws were passed in Spain that allowed consensual proposals to be made, reflecting those of other countries, going from a “special degree” to an “official diploma” and, finally, within the framework of the European Higher Education Area (EHEA), to a four-year study programme, the Human Nutrition and Dietetics degree, in 2009. The paper also deals with the importance of association for a profession such as this and the need to establish a code of ethics setting out the rules of ethical conduct and good professional practices.KEYWORDS: nutrition, dietetics, degrees, dietitian nutritionist, association, code of ethics.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus