Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Alimentació i salut cerebral

    1. [1] Universitat Oberta de Catalunya

      Universitat Oberta de Catalunya

      Barcelona, España

  • Localización: TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, ISSN-e 1137-7976, Nº. 19, 2020, págs. 20-25
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Food and brain health
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Amb l’augment de l’esperança de vida, els trastorns de salut relacionats amb l’envelliment són cada vegada més prevalents. Entre ells, destaquen els que afecten la salut mental, com els accidents vasculars cerebrals i les malalties neurodegeneratives, que es donen cada vegada a una part més important de la població. Per això es busquen estratègies per a prevenir-los, com l’estil de vida i, especialment, l’alimentació. Aquest article tracta del paper de l’alimentació en la prevenció de l’ictus i del deteriorament cognitiu, les demències i la malaltia d’Alzheimer.PARAULES CLAU: alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer.

    • English

      With increasing life expectancy, age-related health disorders are becoming more prevalent. Among them, those involving mental health, such as strokes (cerebral vascular accidents) and neurodegenerative diseases, are affecting a steadily growing part of the population. Consequently, strategies relating to lifestyle and especially nutrition are being investigated for their prevention. This paper deals with the role of diet in the prevention of stroke and of cognitive impairment, dementia and Alzheimer’sdisease.KEYWORDS: food, nutrition, Mediterranean diet, stroke, memory, Alzheimer’s disease.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno