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The physicochemical properties and fatty acid composition of two new woody oil resources: Camellia hainanica seed oil and Camellia sinensis seed oil

    1. [1] Central South University of Forestry and Technology

      Central South University of Forestry and Technology

      China

    2. [2] Northwest Agricultural and Forestry University of China
  • Localización: CyTA: Journal of food, ISSN 1947-6337, ISSN-e 1947-6345, Vol. 19, Nº. 1, 2021, págs. 208-211
  • Idioma: inglés
  • Títulos paralelos:
    • Propiedades fisicoquímicas y composición de ácidos grasos de dos nuevos recursos de aceites leñosos: los aceites de semilla de Camellia hainanica y Camellia sinensis
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      Las plantas leñosas contituyen una importante fuente de aceite comestible, siendo la Camellia hainanica y la Camellia sinensis dos nuevas opciones. En el presente estudio se determinaron las propiedades fisicoquímicas y la composición de los ácidos grasos para ambas especies. Se constató que el contenido de aceite de C. hainanica es de 37.60% - 41.60% y el de C. sinensis de 31.04% - 33.20%. No se registraron diferencias significativas en el valor de saponificación, el índice de refracción o la densidad relativa (P > 0.05). Aunque los tipos de ácidos grasos presentes en ambas especies son los mismos, la composición es significativamente diferente (P < 0.01). Entre los nueve ácidos grasos medidos, sólo el ácido oleico tiene una concentración mayor en el aceite de C. hainanica que en el de C. sinensis. El contenido de vitamina E y de fenoles totales en el aceite de C. hainanica es significativamente mayor que en el aceite de C. sinensis (P < 0.01). El contenido más alto de ácidos grasos insaturados, la vitamina E y los fenoles totales otorgan mayor ventaja al C. hainanica.

    • English

      Woody plants are important source of edible oil, and Camellia hainanica and Camellia sinensis are two new option. The physicochemical properties and fatty acid composition were determined in both species. The oil content of C. hainanica was 37.60–41.60%, and that of C. sinensis was 31.04–33.20%. There were no significant differences in saponification value, refractive index or relative density (P > 0.05). The types of fatty acids were the same in both species, but the composition was significantly different (P < 0.01). Among the nine fatty acids measured, only the concentration of oleic acid was higher in C. hainanica oil than that C. sinensis oil. The contents of vitamin E and total phenols in C. hainanica oil were significantly higher than those in C. sinensis oil (P < 0.01). The higher unsaturated fatty acids, vitamin E, and total phenols, in C. hainanica give it a greater advantage.


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