Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Consideracions sobre heràldica eclesiàstica

  • Autores: Pere F. Puigderrajols
  • Localización: Armoria: revista d'informació, anàlisis i recerca de la genealogia i l'heràldica, així com també de la vexil·lologia, la sigil·lografia, la insigniària, la nobiliària i l'emblemàtica general, en l'àmbit geogràfic i cultural català, ISSN-e 2696-0966, ISSN 2014-7228, Nº. 9, 2020, págs. 255-272
  • Idioma: catalán
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • español

      Conforme a la definición que nos dan los manuales, heráldica eclesiástica se trataría de todos los escudos que presentan unos elementos exteriores (timbres) que inmediatamente nos informan que pertenecen a personas del ámbito religioso, ya sean obispos, abadesas, canónigos o comunidades religiosas o capítulos catedralicios, etc. Pero ¿Cómo deberíamos calificar aquellos escudos que, pertenecientes a personas o comunidades del mundo eclesiástico, no presentan estos elementos exteriores definidos técnicamente timbres, como tiaras, capelos, mitras, báculos, ínfulas, estolas, etc.? A través de este artículo queremos hacer unas consideraciones para intentar delimitar qué es i qué no es heráldica eclesiástica.

    • català

      Segons la definició donada en els manuals, heràldica eclesiàstica fa referència a aquells escuts que presenten uns elements exteriors (timbres) que de seguida ens informen com a pertanyents a persones de l'àmbit religiós, siguin bisbes, abadesses, canonges o de comunitats religioses o capítols catedralicis, etc. Però, com hauríem de qualificar els escuts que, pertanyents a persones o comunitats del món eclesiàstic,. no presenten aquests elements exteriors anomenats tècnicament timbres, com tiares, capels, mitres, bàculs, ínfules, estoles, etc.? A través d'aquest article volem fer unes consideracions per tal de delimitar què és i què no és heràldica eclesiàstica.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno