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Resumen de Development of walnut oil and almond oil blends for improvements in nutritional and oxidative stability

F. Pan, X. Wang, B. Wen, B. C. Wang, Y. Xu, W. Dang, M. Zhang

  • español

    Para el aumento de la estabilidad oxidativa y los contenidos de fitonutrientes del aceite de nuez (WO) se prepararon mezclas al 5, 10, 20 y 30% con aceite de almendras (AO). La composición de ácidos grasos y los micronutrientes de las muestras de aceite como tocoferoles, fitosteroles y escualeno se midieron por GC-MS y HPLC. Se descubrió que la relación de PUFA / SFA en un aceite mezclado con un alto contenido de AO se redujo, y la mezcla contenía niveles más altos de tocoferoles, fitosteroles y escualeno que los de WO puro. La prueba de oxidación acelerada en horno de 60 °C se usó para determinar la estabilidad oxidativa del aceite mezclado. Se determinaron la composición de ácidos grasos, micronutrientes y productos de oxidación. Los resultados mostraron que la estabilidad a la oxidación del aceite mezclado aumentó con una proporción creciente de AO. Además, se observó una correlación negativa significativa entre los micronutrientes y los productos de oxidación a medida que aumentaba el número de días de oxidación.

  • English

    For the increase in oxidative stability and phytonutrient contents of walnut oil (WO), 5, 10, 20 and 30% blends with almond oil (AO) were prepared. The fatty acid compositions and the micronutrients of the oil samples such as tocopherol, phytosterol and squalene were measured by GC-MS and HPLC. It was found that the proportions of PUFAs/SFAs in blended oils with high AO contents were lowered, and the blends contained higher levels of tocopherols, phytosterols and squalene than those of pure WO. The 60 °C oven accelerated oxidation test was used to determine the oxidative stability of the blended oil. The fatty acid composition, micronutrients and oxidation products were determined. The results showed that the oxidation stability of the blended oil increased with an increasing proportion of AO. In addition, a significant negative correlation between micronutrient and oxidation products was observed as the number of days of oxidation increased.


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