Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Dieta, drogues i cervell: és el menjar ultraprocessat una porta d'entrada a l'addicció?

  • Autores: María del Carmen Blanco Gandía, Macarena González Portilla, Marta Rodríguez Arias
  • Localización: Mètode: Revista de difusió de la investigació, ISSN 1133-3987, Vol. 3, Nº. 106, 2020 (Ejemplar dedicado a: Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació), págs. 64-71
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • Els aliments alts en greixos i sucres ens resulten abellidors perquè produeixen una estimulació del circuit de recompensa, el mateix que activen les drogues. En un context en què una dieta no saludable i el consum de drogues són habituals des de l’adolescència, és important investigar quines són les seues conseqüències. Aquest article presenta la relació existent entre la ingesta de menjar especialment saborós, el sistema de reforç cerebral i el consum de drogues. Estudis amb models animals han mostrat que la ingesta intermitent de dieta rica en greix durant l’adolescència incrementa el consum de cocaïna i etanol. La investigació recent mostra el paper fonamental de la dieta, tant en l’adquisició com en el tractament de les addiccions.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno