Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


L’impacte de la dieta en la salut: avanços recents en epidemiologia nutricional

  • Autores: Raul Zamora Ros, Carlos Alberto Gonzalez
  • Localización: Mètode: Revista de difusió de la investigació, ISSN 1133-3987, Vol. 3, Nº. 106, 2020 (Ejemplar dedicado a: Bo per a menjar. Alimentació i salut en temps de sobreinformació), págs. 40-47
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En l’actualitat, l’epidemiologia nutricional estudia les relacions entre l’alimentació i les malalties. Per a avaluar aquestes connexions, és essencial poder estimar de manera precisa l’exposició nutricional. Els qüestionaris d’alimentació tradicionals es complementen amb l’ús de biomarcadors nutricionals. Per a avançar en aquesta disciplina seran necessàries noves metodologies, incloent-hi l’ús d’avaluacions dietètiques, la metabolòmica per a augmentar la quantitat i qualitat dels biomarcadors de què disposem i els enfocaments estadístics per a combinar totes dues tècniques. En aquest article de revisió s’han seleccionat cinc dels avanços més rellevants en aquest camp, com a exemple de la importància dels factors alimentaris en la prevenció de malalties no transmissibles. En última instància, els experts en salut pública han de traduir aquests coneixements teòrics en recomanacions dietètiques per a la població general.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno