Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Creació d’animacions amb el mòbil a tots els àmbits curriculars

  • Autores: Montserrat Planella i Serra
  • Localización: IV Jornades TIC i educació: aprenentatge mòbil : 21 i 22 d'octubre de 2016, 2016, ISBN 978-84-8458-480-3, pág. 20
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • En els últims anys l’animació stop motion ha estat un recurs utilitzat en molts camps de la comunicació audiovisual. Caràtules de pel·lícules o programes de televisió, videoclips, anuncis, reportatges utilitzen aquest recurs creatiu amb la finalitat d’introduir temàtiques, explicar històries o recrear mons a partir dels objectes inanimats que prenen vida gràcies a l’animació.

      Un altre àmbit d’aplicació de l’animació stop motion ha estat el de les presentacions o vídeos didàctics que circulen per internet, vídeos que pretenen de forma abreujada presentar-nos i explicarnos alguna temàtica o coneixement, ja sigui del camp de la història, del camp científic o artístic, entre d’altres. En aquests vídeos l’animació s’acompanya d’una veu en off que ens va explicant el tema tractat. L’animació és el suport visual que fa més entenedor el discurs oral, que ajuda a donar-li cadència, a remarcar moment de l’explicació i a mantenir l’atenció.

      Del visionat i la creació d’aquests vídeos surt la proposta que aquí es presenta. La creació de petites animacions stop motion és un recurs per a utilitzar a l’aula vinculat a tots els àmbits del coneixement, ja sigui per presentar informació, recrear el funcionament o passos d’algun procés, exposar idees a l’entorn d’un tema, o aplicar conceptes treballats a l’aula. I resulta un recurs àgil i compartit si les animacions es realitzen amb un dispositiu lleuger com la càmera del mòbil i una aplicació que hi puguem instal·lar que ens editi l’animació de forma fàcil i ens permeti posteriorment compartir-la.

      Aquesta és l’experiència que hem posat a prova amb els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Castell d’Estela d’Amer, que han utilitzat les animacions per parlar del tema de les tipografies i per experimentar amb formes i transformacions geomètriques, ambdós temes treballats a la matèria d’Educació visual i plàstica i el segon també a la matèria de Matemàtiques.

      L’activitat vol servir d’exemple per a veure com podem aplicar l’animació a tots els àmbits curriculars per a treballar molts tipus de temàtiques.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno