Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Effects of bark-stripping on the water relations of Quercus suber L

  • Autores: O. A. Correia, G. Oliveira, Maria Amélia Martins Louçao, F. M. Catarino
  • Localización: Scientia gerundensis, ISSN-e 2385-4758, ISSN 0213-5930, Nº. 18, 1992, págs. 195-204
  • Idioma: inglés
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      Quercus suber, font primania de la indústria del suro, es posa en producció cada 9-10 anys. L'objectiu principal d'aquest treball és investigar la influència de la lleva o pela del suro sobre l'activitat estomàtica i les relacions hídriques de la surera. Amb aquest propòsit s'han mesurat els canvis diürns de transpiració, la conductància estomàtica i el potencial hídric, en fase prèvia i posterior a la pela, durant el mesos de juliol i agost dels anys 1989 i 1990. La pela es va efectuar amb diferents intensitats. Les pèrdues d'aigua de la superfície pelada també van ser objecte de mesura. Els resultats mostren que les pelades severes poden determinar una disminució de la conductància estomàtica i considerables pèrdues d'aigua. L'stress determinat per l'extracció del suro no guarda relació clara amb el coeficient de pela sinó amb l'aigua perduda pel tronc, que varia d'arbre en arbre probablement segons la composició dels teixits del floema.

    • English

      Quercus suber is the primary source of industrial cork and can produce cork every 9-10 years. The main objective of this work was to investigate the influence of bark stripping on tbe stomatal activity and water relations of cork-oak. For this purpose, diumal cbanges on transpiration, stomatal conductance and water potential were measured before and after bark stripping during July and August 1989 and 1990. The stripping on the trees had been done at various intensities. The water loss by the stripped surface was also measured. These results show that severe bark- stripping may lead to a decrease in stomatal conductance and considerable water losses. The stripping stress is not clearly dependent on the stripping coeficients, but rather on the water lost by the trunnk which varies from tree to tree probably according to the phloemic tissues composition


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno