Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de L’àcid glucònic com a indicador de la qualitat del raïm de vinificació

Alba Soler Comas

  • català

    L’objectiu d’aquesta recerca és estudiar l’àcid glucònic com a indicador de l’estat sanitari dels raïms de vinificació. La quantificació d’aquest àcid permet saber si raïms aparentment sans estan afectats per la Botrytis cinerea i en quin grau. És un indicador útil tant per a les cooperatives com per als productors, ja que permet controlar la qualitat del raïm en recepció, establir-ne el preu i determinar quin s’utilitzarà per elaborar vi i quin es destinarà a altres finalitats. Per últim, aquesta recerca és una aproximació científica al món de la vinya i el vi, activitat econòmica amb més de 2.000 anys de tradició a la meva comarca. L’Alt Empordà, situat al nord de la Costa Brava, amb una gran riquesa cultural i paisatgística, és una zona fortament marcada pels contrasts entre mar i muntanya. A aquestes peculiaritats del terreny, s’hi suma un altre tret distintiu: la presència regular de la Tramuntana. Aquest vent del nord té efectes molt beneficiosos en l’estat sanitari de la vinya, ja que crea un clima més sec i redueix la proliferació de bacteris.

  • English

    This research aims to study gluconic acid as an indicator of the health conditions of grape used for wine making. Determining the level of gluconic acid helps to find out whether similar grapes are affected or not by Botrytis cinerea and to what extend. It is a key indicator for both cooperatives and producers to monitor the quality of grapes upon reception at their facilities,allowing to fix the right price and to sort out those grapes addressed to wine-making while diverting the remaining ones for other industrial purposes. The research intends to be ascientific approach both to the world of vine and wine, an outstanding economic activity in our region: the Alt Empordà, located in the North of the Costa Brava and enjoying a rich cultural heritage as well as a remarkable landscape. The area’s main climate feature is the Tramuntana, a strong northern wind blowing regularly and keeping humidity at its lowest. It becomes a natural way of preserving vineyards free from bacterial proliferation.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus