Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Forns d'oli de ginebre i trementina. Supervivència i professió

  • Autores: Marina Prats Sanjuan
  • Localización: Annals del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, ISSN 1137-0378, ISSN-e 2339-9716, Nº. 29, 2018 (Ejemplar dedicado a: L'aprofitament dels recursos naturals als Pirineu. Ibix 10), págs. 327-336
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • Cal destacar que fou aquesta producció la que va ajudar algunes famílies a sobreviure, sobretot en moments de males collites o temps de fam. De nou ens topem amb un fet semblant al de la producció de trementina, una aportació extra de diners per a les cases que en feien, una ajuda econòmica, un extra que sempre ajudava, encara que no tothom en va construir un, sinó que era un fet local i singular, que no tot el poble es podia permetre, ja que tant la construcció del forn com la destil·lació eren dues fases costoses i elaborades.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno