Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Història de Mater Misericordiae (1964-2014). Un projecte de l’església de Mallorca vers la inclusió social

    1. [1] Universidad Pontificia Comillas

      Universidad Pontificia Comillas

      Madrid, España

  • Localización: Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana: Revista d'Estudis Històrics, ISSN 0212-7458, Nº. 73, 2017, págs. 223-239
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      L’article pretén mostrar els trets més importants en l’evolució d’una institució de l’església mallorquina englobada dins l’anomenat tercer sector i, més concretament, que té cura de la formació i la integració social de persones amb discapacitat. El projecte neix i creix sota la direcció i l’aixopluc de la congregació de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia. Estam davant un projecte de caire social i educatiu d’una gran profunditat que arrela en el pensament de l’humanisme cristià tenyit de pedagogia terapèutica. El projecte sorgí dins una mentalitat de beneficència propi de l’Església d’abans del Concili Vaticà II que evolucionà cap a un projecte encaminat a la reforma i la justícia social.

    • English

      The article aims at portraying the main features in the growth of a Majorcan church institution which belongs to the so called third sector. This institution cares for the education and social inclusion of disabled. The project was set up and carried out by the “Germanes Franciscanes Filles de la Misericordia”. We face a complex socio-educational project linked to the Christian humanism tinged with therapeutic pedagogy. The project started as a charity in the pre-conciliar style and developed towards a social change in the post-conciliar way of thinking.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno