Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Balance produción-consumo de alimentos na Galiza: aproximación dende a soberanía alimentar e a comercialización locaI

Emilio Carral Vilariño, Xoan Carlos Carreira Pérez

  • English

    Under food production-consumption sovereign in relationship with Galiza, data base from Minister of Agriculture and Fisheries (Spanish national government) was analysed. Foodshed base on natural counties and urban agglomeration were defined to. As final results, Galiza are under a positive balance production/consumption for it food self-production, with deficit balance for fruit and graincereal.From the food sovereign and market proximity point of view more than 50 % foodshed population are self-sufficient in relationship with forage cultivation and wine production, about 60% for potatoes and 70% when horticultural/ grain leguminous production are included.

  • galego

    Dende a perspectiva  da soberanía alimentar analízanse os dados de produción-consumo na Galiza tomando como referencia as estatísticas oficiais do Ministerio de Agricultura e Pesca do estado español. Ademais realízase unha análise sectorial por bacías alimentares-comarcas naturais e grandes aglomeracións urbanas. Obtense un balance global positivo no producido na Galiza, con  déficits parciais nos cereais gran e froiteiras. Os habitantes potencialmente autoabastecidos/as dentro da súa propia comarca (comercialización local) supera o 50% no caso dos cultivos forraxeiros, prados e pasteiros e tamén no viñedo. Máis do 60%  en patacas e 70%  se incluímos cultivos hortícolas e as leguminosas gran.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus