Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


El Consell de la Joventut de Barcelona i el pacte intergeneracional

  • Autores: Joan Bestard Camps
  • Localización: VII Congrés Català de Sociologia i V Congrés Català de Joves Sociòlegs / Sociòlogues: llibre de resums de les sessions dels Grups de Treball, 2017, ISBN 978-84-8424-611-4, pág. 135
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), juntament amb la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), varen endegar l’acord intergeneracional sota el nom «L’edat no ens separa» el 6 d’octubre del 2015. En primer lloc, en la comunicació s’explicarà quines circumstàncies varen dur a l’acord intergeneracional, quines experiències prèvies hi ha hagut en el context català, quins objectius té i com es va gestar per part de les tres entitats. Així doncs, la primera passa d’aquest acord va ser la publicació del manifest «Què volem treballar intergeneracionalment?» Aquest document fixa els objectius de l’acord i estableix les línies de treball, és a dir, el sistema de pensions, el foment de la participació i de l’associacionisme i la lluita contra l’estigmatització per raons d’edat.

      En primer lloc, es va presentar el manifest «Dignitat al llarg de la vida, no a la precarietat, sí a les pensions dignes». Aquest document fixa una posició pel que fa al sistema de pensions a l’Estat espanyol, el qual es fonamenta en els mecanismes de solidaritat entre generacions. El manifest identifica l’impacte negatiu de les reformes dutes a terme l’any 2013 mitjançant la Llei d’actualització, adequació i modernització del sistema de seguretat social. El document emfasitza la necessitat d’aconseguir un nou model del sistema de pensions consensuat amb els agents socials implicats.

      Finalment, el 13 de desembre del 2016 la FATEC, el CJB i el CNJC varen organitzar la taula rodona «Estripem etiquetes, Desestigmatitzem l’edat».

      Hi varen participar com a ponents les professores Mercè Pérez Salanova, especialitzada en participació i envelliment, i Ariadna Fernández Planells, especialitzada en joventuts i moviments socials. Les presentacions i el debat posterior la qüestió de l’edatisme i el paper dels mitjans de comunicació en la construcció d’imatges i prejudicis en la societat.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno