En un grupo de 10 ciclistas aficionados se han valorado los cambios producidos a lo largo de la temporada deportiva en los parámetros hematológicos y minerales(magnesio, cobre, cinc). El hematocrito era significativamente más bajo (p < 0.01) al final del estudio en relación a su valor inicial. El Fe sérico mostró su nivel más alto a mitad de temporada coincidiendo con el más bajo de la haptoglobina, pero sin diferencias significativas. Los niveles de ferritina y magnesio séricos disminuyeron progresivamente a lo largo de la temporada, con sus niveles más bajos en la última valoración (p < 0.01). El cobre tenía su valor más alto al inicio de la temporada disminuyendo posteriormente, al contrario que el cinc que aumentó con respecto a su nivel inicial. La dieta de estos deportistas det>e contemplar la posibilidad del aporte suplementario de algunos minerales, ya que al verse incrementadas sus pérdidas, puede conducirles a situaciones deficitarias.
En un grup de 10 ciclistes afeccionats s'han valorat els canvis produïts al llarg de la temporada esportiva en els paràmetres hematològics i minerals (magnesi, coure, zinc). L'hematócrit era significativament mes baix {p < 0.01) al final de l'estudi en relació al seu valor inicial. El Fe serie va mostrar el seu nivell mes alt a meitat de temporada coincidint amb el mes baix de l'haptoglobina, pero sense diferencies significatives. Els nivells de ferritina I magnesi series van disminuir progressivament al líarg de la temporada, amb els seus nivells mes baixos a la última valorado (p < 0.01). El coure tenia el seu valor mes alt a l'inici de la temporada disminuint posteriorment, al contrari que el zenc que va augmentar amb respecte al seu nivell inicial. La dieta d'aquests esportistes ha de contemplar la possibilitat de l'aport suplementari d'alguns minerals, ja que en veure's incrementades les seves pérdues, pot conduir-los a situacions deficitáries.
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