Segons la normativa vigent, la indústria alimentària té l'obligació d'indicar a l'etiqueta dels seus productes la presència de components potencialment al·lergènics. Per aquest motiu, és molt important tenir implementat un bon sistema d'identificació i control d'al·lèrgens a la cadena de producció alimentària com a part d'un pla d'anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC) adequat.
La detecció d'al·lèrgens es pot realitzar a través de la contractació de laboratoris externs o a partir de la utilització dels diferents kits que es poden trobar al mercat actualment. Aquesta darrera opció és la que darrerament estan adoptant cada cop més indústries alimentàries.
Dins dels kits d'anàlisi disponibles, es poden trobar tant kits ràpids per detectar al·lèrgens en productes i en superfícies com kits de tipus ELISA o PCR per a la detecció de proteïnes i l'anàlisi d'ADN, respectivament.
According to current regulations, foodstuff industries have to label their products indicating if they contain any trace of allergenic compounds.
For this reason it is very important to set up an appropriate system to control and identify the allergens that could arise in the production line. This point can be achieved if a suitable hazard analysis and critical control points (HACCP) program is used.
The allergen detection can be done by external laboratories or using different type of kits. Nowadays most of the foodstuff industries use these kits to make their allergen control.
The range off available kits includes rapid kits for product and surfaces as well as ELISA or PCR kits to detect proteins or DNA, respectively.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados