Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


L'Etiquetatge d'al·lèrgens com una eina important perquè els consumidors puguin escollir amb seguretat

  • Autores: Rosa M. Hernández Granés
  • Localización: TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, ISSN-e 1137-7976, Nº. 8 (novembre 2005), 2005, págs. 46-51
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      La freqüència de les al·lèrgies alimentàries augmenta i s'ha convertit en un problema de salut pública. Paral·lelament, en els darrers anys hi ha una evolució de la reglamentació que obligarà a finals del 2005 a etiquetar tots els al·lèrgens majors utilitzats voluntàriament en la fabricació de productes alimentosos, incloent-hi ingredients, additius i auxiliars tecnològics. Les indústries alimentàries són les úniques responsables en l'àmbit legal del compliment d'aquesta reglamentació. No obstant això, no hi ha reglamentació per a la contaminació fortuïta. Certes indústries han decidit fer un etiquetatge lligat al risc no mesurable de presència fortuïta dels principals al·lèrgens. Aquesta mesura és força controvertida.

    • English

      The frequency of the food allergies increases and has become a problem of public health. In the last years there has been a evolution of the regulation that will oblige at the end of 2005 to label all the majors allergens used on purpose in the production of foodstuffs, including ingredients, technological additives and other substances. Food industries are the legal responsible of the observance of this regulation. However, there is no regulation for fortuitous contamination. Some industries have decided to make a labelling related to the no measurable risk of fortuitous presence of the majors allergens. This policy is very controversial.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno