Cada dia l’agricultura incorpora noves pràctiques més respectuoses ambel medi ambient intentant aprofitar millor els recursos naturals i preservar-los de cara al futur. En el cas de l’oliverar, l’erosió que pateix el sòl, acausa de les pràctiques tradicionals de conreu, ha propiciat la implantacióde cobertes vegetals que es controlen mitjançant l’ús de maquinària, o béamb herbicides. L’inconvenient que comporten aquestes pràctiques i la inquietudper pràctiques més sostenibles han afavorit l’estudi de l’ús de bestiarper pasturar els camps d’oliveres. L’inconvenient és que les fulles de lesoliveres són un aliment molt atractiu per a cabres i ovelles i poden malmetrel’arbre. Amb la finalitat que les cabres rebutgin menjar fulles d’olivera, es planteja la possibilitat de modificar el seu comportament alimentari, utilitzantdiferents dosis de clorur de liti (LiCl), 175 mg LiCl/kg PV i 200 mg LiCl/kg PV.Els resultats obtinguts en cabres murcianogranadines mostren la possibilitatde generar aversió a les fulles d’olivera, que es va mantenir durant catorzemesos. L’aversió va ser més efectiva en el cas de les cabres que van rebre ladosi de 200 mg LiCl/kg PV.
© 2001-2024 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados