Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Reaccions al·lèrgiques per ingesta d'anacards: una patologia en creixement

A. Sansosti, Rosa Solé Artigues, C. Gómez Galán, L. Ferré Ybarz, Mariano de la Borbolla, Santiago Nevot Falcó

  • Introducció. L'objectiu del treball és presentar un cas de reacció al·lèrgica per sensibilització a anacards.

    Cas clínic. Estudiem una pacient de 3 anys d'edat que va patir símptomes immediats d'al·lèrgia (urticària, angioedema, dispnea i vòmits) després de la ingesta d'anacards.

    Es va fer la prova de la punxada amb fruits secs i pneumoal·lergògens habituals en la nostra àrea, prick by prick amb diversos fruits secs amb prova de tolerància oral, i determinació d'IgE específica en el sèrum de la pacient.

    Les proves cutànies amb pneunoal·lergògens i fruits secs van ser negatives, excepte amb festuc. El prick by prick i la prova de tolerància oral amb cacauet, avellana, ametlla, nou i pipes de gira-sol també van ser negatius, mentre que el prick by prick amb anacard va ser positiu.

    També es van efectuar prick by prick, IgE específica en sèrum i prova de tolerància oral amb mango, amb resultat negatiu.

    La IgE en sèrum específica enfront d'anacard i festuc va ser de 24,4 kU/l (classe 4) i de 21,1 kU/l, respectivament, sense haver efectuat tolerància oral.

    Comentaris. Els anacards poden provocar reaccions al·lèrgiques greus, i s'ha vist que els pacients amb al·lèrgia a aquest fruit sec també poden reaccionar amb la ingesta de festuc, la qual cosa és el resultat de la seva reactivitat creuada


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus