Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Aportacions de la musicoteràpia a les persones amb demència

    1. [1] Universitat Ramon Llull

      Universitat Ramon Llull

      Barcelona, España

    2. [2] Universitat Pompeu Fabra

      Universitat Pompeu Fabra

      Barcelona, España

    3. [3] Fundación Uszheimer
  • Localización: Aloma: revista de psicologia, ciències de l'educació i de l'esport, ISSN 1138-3194, Vol. 30, Nº 1, 2012, págs. 137-144
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • català

      La incidència de les demències en la societat actual va en augment. A causa de la seva llarga durada i de les conseqüències físiques, psicològiques i socials que representa s�ha evidenciat la necessitat de buscar diferents tipus d�intervencions, tant farmacològiques com biopsicosocials, que pal·liïn els seus efectes negatius, ajudin el malalt a preservar, el màxim temps possible, les seves funcions, i contribueixin a una millora de la qualitat de vida de la persona amb demència i dels seus cuidadors i familiars. En aquest article es farà una aproximació breu a les demències i als tractaments biopsicosocials, per entrar amb més detall en la intervenció musicoterapèutica. Es donarà a conèixer què és la musicoteràpia, quins són els beneficis que aquesta teràpia aporta al malalt i a la seva qualitat de vida segons les recerques científiques actuals més rellevants, per acabar mostrant com és el treball del musicoterapeuta en les diferents fases de les demències.

    • English

      The incidence of dementias in our current society is increasing. Due to their long duration, their physical, psychological and social consequences and the fact that there is no treatment for their cure have clearly pointed at the need to find different kinds of interventions, both pharmacological and psychosocial, that palliate their negative effects, help patients to preserve their functions as long as possible, and contribute to an improvement in quality of life for the person with dementia and their carers and family.

      In this article, there is a short and general approach to dementias and the different kinds of treatments, and then a detailed description of music therapy interventions. A definition of music therapy is given, as well as a description of the benefits of this therapy for patients and their quality of life according to the most relevant current scientific research. Finally, we show the work of music therapy in the different stages of dementias.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno