Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


L'evolució del conflicte de tasca, el conflicte de relació i el conflicte de procés en equips virtuals: el paper de l'entrenament

  • Autores: Edurne Martínez Moreno, Ana Zornoza Abad
  • Localización: Anuari de psicologia de la Societat Valenciana de Psicologia, ISSN 1135-1268, Vol. 13, Nº. 1-2, 2010-2011, págs. 225-241
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Task conflict, relationship conflict and process conflict development in virtual teams: the role of training
  • Enlaces
  • Resumen
    • English

      The main objective of this paper is to study the effects of team self-guided training on the team perception of task conflict, relationship conflict and process conflict along three work sessions in a virtual context. For that purpose, a laboratory study was carried out in which 52 synchronous computer-mediated teams worked during three sessions: 27 teams were randomly assigned to the experimental condition where they had received a team-guided training and the others were assigned to the control condition. Results of repeated measure ANCOVA show that the combination of the training and the acquired experience by the team members during the work sessions makes that perception of relationship conflict decreases in virtual teams, once team member familiarity is controlled for. Our results also indicate that no significant differences exist between trained teams and control teams in the perception of task conflict and process conflict.

    • català

      L’objectiu d’aquest treball és estudiar els efectes de l’entrenament autoguiat en la percepció dels equips del conflicte de tasca, del conflicte de relació i del conflicte de procés, al llarg de tres sessions i en un context virtual. Per això es va fer un estudi de laboratori en el qual cinquanta-dos equips de comunicació sincrònica a través d’ordinador van treballar durant tres sessions: vint-i-set d’ells foren assignats a la condició experimental, en la qual van rebre un entrenament autoguiat, i la resta d’equips van ser assignats a la condició de control.

      Els resultats d’ANCOVA (anàlisi de covariància) de mesures repetides mostren que l’entrenament, junt amb l’experiència adquirida pels membres dels equips durant les diferents sessions de treball, fa que es perceba menor conflicte de relació una vegada controlada la familiaritat dels membres de l’equip. Els nostres resultats també mostren que no hi ha diferències significatives entre els equips entrenats i els equips de control, en la percepció del conflicte de tasca i del conflicte de procés.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno