Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Fruita seca i fruita assecada, una especialitat de l'àrea econòmica catalana-valenciana-balear

  • Autores: María Teresa Ferrer Mallol
  • Localización: Anuario de estudios medievales, ISSN 0066-5061, Nº 31, 2, 2001 (Ejemplar dedicado a: Producción y comercio en la Edad Media: el sector de la alimentación), págs. 883-944
  • Idioma: español
  • Enlaces
  • Resumen
    • L'article tracta d'uns productes de Valimentació propis de 1 re editer- ránia, com ho són la fruita seca (arnefiles, avellanes, castanyes, nous i pinyons) i la fruita asseca a gues, panses, dát ls). Avellanes, amefiles i pinyons eren productes básics d'exportació de Catalunya, Valéncia i Mallorca, tant cap a Orient com cap a Flandes, mentre que panses i figues eren exportades especialment cap a Itália i cap a Anglaterra i Flandes. Les nous i les castanyes tenien una difusió més limitada. Fls dátils, produits a Elx, eren també importats del Magreb i reexportats després. Mentre que les arnefiles es trobaven a tots tres territoris, les avellanes i els pinyons eren una producció catalana. Les figues s'assecaven també a tots tres territoris, peró amb predomini del País Valenciá i Mallorca i les panses eren una especialitat valenciana. L'article es completa amb vint-i-set quadres en els quals hi és detallat t el comer~ d'aquests productes. S'indiquen també els noms dels comerciants, la seva nacionalitat, el tipus de contracte comercial, pesos i mesures, etc.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno