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Resumen de Effect of diet quality on feeding time and performance of West African dwarf sheep

O.S. Sowande, B.A.A. Olayode, L. T. Egbeyale

  • español

    Quince ovejas WAD (Enanas de West Africa) (10,15±0,78 kg) fueron usadas para determinar el efecto de la calidad de la dieta sobre el tiempo de alimentación y rendimiento. Se formularon 3 dietas experimentales (17,3; 15,4 y 13,1% de proteína bruta) sirviendo P. purpureum como dieta basal. Los animales que consumían la dieta I gastaron más tiempo en su alimentación (35,77 min/comida) con mayor ingestión de materia seca (601,24 g/día) y una ganancia media diaria de peso de 43,86 g. Sin embargo tuvieron menor tasa de alimentación (16,81 g MS/min), proteína sanguínea total (64,90 g/l) y globulina (28,27 g/l). El índice de transformación fue significa-tivamente menor con la dieta I (17,3% PB).

  • English

    Fifteen West African Dwarf (WAD) sheep (10.15±0.78 kg) were used to determine the effect of diet quality on feeding time and performance. Three experimental diets (17.3, 15.4 and 13.1% of crude protein) were formulated and P. purpureum serve as the basal diet. Animals on diet I spent more time on feeding (35.77 mins/meal) which resulted into higher dry matter intake (601.24 g/day) and average daily weight gain (43.86g/d). However, they had lower rate of feeding (16.81g DM/min), blood total protein (64.90g/l) and globulin (28.27g/l) levels. The feed conversion ratio was significant with diet I (17.3 percent CP) having the least value (13.71).


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