Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Cultivar la ciutat

Francesc Navés, Graciela Arosemena

  • El cultiu d'aliments en les ciutats no és una mica nou, va anar gràcies a que la Humanitat va començar a exercir cert tipus de control sobre la producció aliments el que va conduir a la civilització urbana. Els primers pobles i ciutats mantenien una associació amb els camps conreats. No obstant això, l'ambient urbà en el qual vam viure avui ens aïlla dels processos naturals que sostenen la vida, cada vegada és més remota la relació entre la ciutat i la producció d'aliments. Perquè en la ciutat actual es desenvolupin les activitats pròpies d'ella, es necessiten recursos que en la seva majoria provenen de l'explotació de sistemes allunyats, com els sistemes agrícoles. Els aliments igual que els altres recursos que necessita la ciutat per al seu funcionament (aigua, energia, etc.), són processats mitjançant un metabolisme lineal, en el com es produeixen grans fluixos horitzontals2 . És així com la ciutat es caracteritza per produir grans quantitats de matèria i energia en forma de recu...


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus