Ens proposem mostrar una primera visió de conjunt de la producció terrissera en el jaciment del Puig Roig del Roget, al Masroig, comarca del Priorat, avançant algunes dades que reservàvem per a una monografia que preveiem publicar més endavant. Amb aquest objectiu, aquí establim les bases conceptuals i línies metodològiques aplicades en l’estudi ceràmic, tot fent especial èmfasi en les peces de més significació de cada fase ocupacional. El conjunt majoritari comprèn atuells d’ús habitual: gerres o grans recipients per a l’emmagatzematge, olles, urnes, botiges o enòcoes (oinochóai), vasos petits, entre altres. Globalment, trobem un clar predomini de la producció local, de terrissa feta a mà, mentre que les peces tornejades són molt més escasses i de filiació fenícia. Incloem, també, alguns resultats de les anàlisis fetes en una selecció de mostres representatives de les diferents tipologies, que ens permeten conèixer amb més precisió, tant alguns aspectes tecnològics com probables continguts dels recipients.
© 2001-2025 Fundación Dialnet · Todos los derechos reservados