Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària: actualitat, perspectives i reptes

Marta Capellas Puig, Josep Yuste Puigvert, Daniel Y. C. Fung

  • català

    El nombre d'assajos microbiològics augmenta any rere any, amb grans progressos en el desenvolupament de mètodes fàcils d'usar i que asseguren rapidesa, precisió, sensibilitat i especificitat en l'obtenció dels resultats, a un cost moderat. Els mètodes microbiològics ràpids i automatitzats permeten als industrials treure els seus productes més ràpidament al mercat, garantint-ne la seguretat i la conservació. Els avenços en instrumentació fan possible comptar les cèl·lules viables més ràpidament i eficientment. L'ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay), el mètode immunològic més usat, està totalment automatitzat i consolidat a moltes empreses alimentàries. La detecció d'ATP s'usa actualment per avaluar en temps real la neteja i la desinfecció a la indústria alimentària, mitjançant sistemes de bioluminescència. L'aplicació de la biologia molecular en els aliments està guanyant importància. El mètode més usat és la PCR (polymerase chain reaction). En el futur, els biosensors seran a les línies de processament d'aliments. I en aquest camp també es treballa en bioxips i microxips.

  • English

    The number of microbiological assays is increasing year after year, with great advances in easy-to-use methods that ensure rapid, accurate, sensitive and specific results, at a moderate cost. Automated and rapid microbiological methods allow manufacturers to bring out their products to the market more rapidly, with safety and preservation being guaranteed. There have been many developments in instrumentation that are allowing more rapid and efficient ways to obtain viable cell counts. ELISA (enzyme-linked immunosorbent assay), the most used immunological method, is completely automated and well established in many food companies. ATP bioluminiscence diagnostic tests are currently being used for food industry real-time monitoring of hygiene. Food applications of molecular biology are becoming more and more important. PCR (polymerase chain reaction) is the most used method. In the future, biosensors will be in place in food processing systems. And in that field, research is also being done into biochips and microchips.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus