Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Estudi de pautes de comportament en la supervisió de processos

  • Autores: Pere Ponsa Asensio
  • Directores de la Tesis: Andreu Català Mallofre (dir. tes.), Louise Travé-Massuyès (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ( España ) en 2003
  • Idioma: catalán
  • ISBN: 84-688-1591-8
  • Depósito Legal: B-19351-2003
  • Tribunal Calificador de la Tesis: Josep Aguilar Martín (presid.), Josep María Fuertes Armengol (secret.), Marisa Salanova Soria (voc.), Marta Diaz Boixaderas (voc.), Núria Agell Jané (voc.)
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • català

      Lobjectiu bàsic és la recerca de patrons de conducta que permetin la construcció duna traça de comportament. En aquest treball, la supervisió sinterpreta com una cadena particular de patrons de conducta portada a terme per la persona. Conceptualitzar la supervisió en forma de patrons (estats estables) enlloc daccions sobre els dispositius físics de control (transicions), permet un tractament de la planificació enlloc de les manipulacions.

      Interessa remarcar aquelles cadenes de patrons que signifiquen un bon seguiment de la consigna en lactivitat proposada. Lextracció de patrons i pautes de comportament - cadenes rellevants de patrons de conducta -, enriqueix el coneixement que es te de la supervisió i permet afrontar el repte de lestudi de la conducta humana i lassessorament artificial en la presa de decisió. Una primera aproximació consisteix en encabir els patrons en una llibreria de controladors, generant-se una traça automàtica. Una segona aproximació consisteix en lapropament de tècniques de raonament qualitatiu per afrontar la comparació del raonament entre persona i agent artificial en situacions dalarma.

      El comportament de les persones a estudi i el model presentat permet, finalment, la creació dindicadors per lestudi del rendiment en supervisió de processos. Aquest enfocament destaca enfront a altres mètodes tradicionals que promouen lestudi de rendiment en funció única de lexecució portada a terme per la persona.

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    • English

      In dynamic process supervision it is important to exhibit the different human operator behaviour patterns when performed a specified task. This work presents a method based on a micro-world environment to, first, outline the concepts underlying the different human operator strategies, and second, encapsulate them in a library of artificial agents. These artificial agents are then used as indicators to which human operator behaviours can be compared to assess the reasoning strategy.

      In this work, process supervision is examined from the point of view of human operator behaviour, which develops along a perception-reasoning-action cycle. The operator behaviours could be studied, in each particular case, (specific control room, production plant) following a field study. However, the use of micro-world presents flexibility and reproducibility, while preserving good relevancy from the industrial realism point of view.

      This work presents a method based on the micro-world MOREC, Micro-món per Recerca en Enginyeria del Coneixement, catalan version, which translate as Micro-world for Knowledge Engineering Research, which it is inspired from (Pastor et al. 1998)


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno