Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de How to access land for producing organic food?: Land policy options grounded in Torres Vedras, Portugal

Cecília Delgado

  • English

    Organic food demand in Portugal swiftly increases due to local governments willingness to include organic and locally produced food in school meals. We argue that local production is limited because there are no multi-sector or multi-actors approaches regarding land access, a necessity to secure local organic food supply. Based on a stakeholder’s mapping approach and semi-structured interviews and taking Torres Vedras as a pilot study we conclude that local policies require a bundle of instruments which should be made suitable for local realities. Nevertheless, local authorities have a key-role to play as facilitators for accessing land for organic food production.

  • English

    La demanda de alimentos ecológicos en Portugal aumenta rápidamente debido a la voluntad de gobiernos locales de introducir este tipo de dieta en las comidas escolares. Argumentamos que la producción local es limitada por la ausencia de un enfoque multisectorial y multi-actor en relación con la tierra necesaria para producir alimentos locales y ecológicos. A partir de un mapeo de actores y de entrevistas semiestructuradas en Torres Vedras, concluimos que las políticas locales requieren un conjunto de instrumentos, a ajustar en función de las realidades locales, y que las autoridades locales tienen un papel clave como promotores del acceso a la tierra.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus