Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Orientacions pedagògiques del pintor Fèlix Mestres i Borrell (1873-1933): l’ensenyament primari

    1. [1] Universitat de les Illes Balears

      Universitat de les Illes Balears

      Palma de Mallorca, España

  • Localización: Educació i història: Revista d'història de l'educació, ISSN-e 2013-9632, ISSN 1134-0258, Nº. 37, 2021 (Ejemplar dedicado a: Infantesa, arts i educació: reptes metodològics en la historiografia educativa), págs. 17-51
  • Idioma: catalán
  • Títulos paralelos:
    • Pedagogical Orientations of the Painter Fèlix Mestres Borrell (1873-1933): Primary School
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      La faceta de teórico conforma uno de los aspectos menos estudiados del pintor Fèlix Mestres y Borrell (Barcelona, 1873-1933). En el presente artículo nos centramos en el pensamiento pedagógico del artista, con el objeto de enmarcarlo en el contexto histórico educativo catalán e internacional de principios del siglo xx. La fuente principal de estudio es el texto de la conferencia Orientaciones sobre la enseñanza del dibujo (1916), en el que Fèlix Mestres diserta sobre la educación artística en la escuela primaria, posicionándose claramente a favor de las corrientes reformistas.Palabras clave: Fèlix Mestres Borrell, historia de la educación artística, enseñanza del dibujo.

    • English

      The art theory essays by Catalan painter Fèlix Mestres Borrell (Barcelona, 1873- 1933) are one of his less closely studied facets. This article explores the artist’s pedagogical thinking in its historical context. Our main source is the text of the conference Orientaciones sobre la enseñanza del dibujo (1916), where Fèlix Mestres analyzes art-education in primary schools and he makes clear his position in favour of reformist currents of opinion.Key words: Fèlix Mestres Borrell, History of Art Education, Teaching Drawing.

    • català

      La faceta de teòric esdevé un dels aspectes més desatesos del pintor Fèlix Mestres i Borrell (Barcelona, 1873-1933). En el present article ens concentrem en el pensament pedagògic de l’artista, amb l’objectiu d’emmarcar-lo en el context històric educatiu català i internacional de començament del segle xx. La font principal d’estudi és el text de la conferència Orientaciones sobre la enseñanza del dibujo (1916), en el qual Fèlix Mestres disserta sobre l’educació artística a l’escola primària i es posiciona, clarament, a favor dels corrents reformadors.Paraules clau: Fèlix Mestres Borrell, història de l’educació artística, ensenyament del dibuix.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno