Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Deu anys fent recerca micològica aplicada als boscos del PNIN de Poblet

  • Autores: Juan Martínez de Aragón Remirez de Esparza, Carles Castaño, F. Bolaño, Eduardo Collado, Daniel Oliach Lesan, Carlos Colinas González, Cristine R. Fischer, Josu González-Alday, Sergio de-Miguel, José Antonio Bonet Lledós
  • Localización: Actes de les cinquenes Jornades sobre el Bosc de Poblet i les Muntanyes de Prades. Posar en valor la diversitat i la riquesa del patrimoni: Museu de la Vida Rural, 16 i 17 de novembre del 2018 / coord. por Ester Trullols Sanchez, Xavier Buqueras, 2020, págs. 113-122
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • español

      Hace diez años que se iniciaron los estudios de micología en el Paraje promovidos por Anton Vallvey, director del Paraje en ese momento. Desde el comienzo se estableció una estrecha colaboración entre los gestores y trabajadores/as del PNIN y los investigadores en micología forestal del CTFC / UdL que, a día de hoy, perdura. Esta colaboración ha permitido que el PNIN sea referente en la búsqueda micosilvícola a escala mundial.

      Actualmente, el dispositivo experimental instalado en PNIN dispone de 43 parcelas permanentes, 29 equipos meteorológicos (incluye registradores de datos y sensores de humedad y temperatura de suelo y aire), 2 sensores de viento, 8 trampas de esporas en altura, 12 dendròmetres manuales y 3 automáticos.

      Gracias a este dispositivo y el trabajo realizado se han publicado más de 15 artículos científicos y 2 manuales de gestión micoforestal; ha participado en numerosos seminarios, congresos y jornadas; han organizado 2 congresos internacionales, y se han realizado numerosas visitas con expertos nacionales e internacionales para mostrar el trabajo realizado.

    • català

      Fa deu anys que es van iniciar els estudis de micologia al Paratge promoguts per Anton Vallvey, director del Paratge en aquell moment. Des del començament es va establir una estreta col·laboració entre els gestors/ treballadors/ores del PNIN i els recercadors en micologia forestal del CTFC/UdL que, a dia d’avui, perdura. Aquesta col·laboració ha permès que el PNIN sigui referent en la recerca micosilvícola a escala mundial.

      Actualment, el dispositiu experimental instal·lat al PNIN disposa de 43 parcel·les permanents, 29 equips meteorològics (inclou registradors de dades i sensors d’humitat i temperatura de sòl i aire), 2 sensors de vent, 8 trampes d’espores en alçària, 12 dendròmetres manuals i 3 automàtics.

      Gràcies a aquest dispositiu i al treball realitzat s’han publicat més de 15 articles científics i 2 manuals de gestió micoforestal; s’ha participat en nombrosos seminaris, congressos i jornades; s’han organitzat 2 congressos internacionals, i s’han realitzat nombroses visites amb experts nacionals i internacionals per a mostrar el treball realitzat.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno