Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Taller favoridor d'habilitats comunicatives en famílies nouvingudes

  • Autores: Judit Mota, Caterina Segarra
  • Localización: Aloma: revista de psicologia, ciències de l'educació i de l'esport, ISSN 1138-3194, Nº 21, 2007 (Ejemplar dedicado a: Temàtica: els reptes de les ciències de l'esport en el segle XXI), págs. 321-328
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • El tema principal que ens ocupa en aquest Projecte d’Intervenció és l’ús de la llengua oral com a mitjà imprescindible per a la comunicació i les relacions socials.

      Davant la diversitat sociolingüística actual existeixen unes mancances comunicatives importants que poden debilitar aquestes relacions socials.

      Una de les comunitats que s’ha vist afectada per aquesta nova situació és l’escola, on existeixen difi cultats importants per poder-se relacionar amb famílies nouvingudes que no dominen la llengua vehicular, el català.

      Davant d’aquesta necessitat, aquest estudi planteja l’elaboració d’un taller de comunicació oral adreçat a aquestes famílies, amb l’objectiu principal d’assolir uns coneixements bàsics sobre la llengua.

      La realització d’aquest projecte va orientada a totes aquelles escoles amb un índex alt d’immigració que tenen la necessitat de potenciar la relació amb les famílies nouvingudes. Les activitats proposades es fonamenten en un aprenentatge signifi - catiu i funcional de la llengua catalana, i se centren en el vocabulari propi de l’escola, per tal d’afavorir un apropament de les famílies immigrants al context escolar.

      Els resultats demostren que les famílies que han participat en aquest taller de comunicació oral han millorat i han augmentat les relacions i la comunicació amb l’escola de forma qualitativa i quantitativa.

      També, els membres de la comunitat escolar han de vetllar pel benestar escolar i afavorir un entorn interactiu amb les famílies.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno