Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


A cocción en atmósfera reductora na olería galega

  • Autores: Luciano García Alén
  • Localización: Olaria: Estudos Arqueológicos, Históricos e Etnológicos, ISSN 0873-3198, Nº. 2, 1997-1998, págs. 139-143
  • Idioma: gallego
  • Texto completo no disponible (Saber más ...)
  • Resumen
    • En Galicia a producción de cacharros ennegrecidos como consecuencia da súa cocción en atmósfera reductora, mantívose na área sureste da referida demarcación ata a súa extinción por este século e en algún dos lugares persistiu pasada a metade do século. Con lume forte bótase cinza e terra por riba dos cacharros para rebaixar o lume, ou se oclúen as bocas do forno, con toxo e terróns, formándose intensa fumeira. Probablemente para aquelas xentes, a cocción en atmósfera reductora endurece o barro e tamén porque o negro é unha cor máis estimable, por máis fermosa.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno