Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Determinació de compostos amb diferent hidrofobicitats mitjançant la cromatografia líquida micel·lar

  • Autores: María Elisa Capella Peiró
  • Directores de la Tesis: Josep-Salvador Esteve i Romero (dir. tes.)
  • Lectura: En la Universitat Jaume I ( España ) en 2005
  • Idioma: catalán
  • ISBN: 84-689-4107-7
  • Enlaces
    • Tesis en acceso abierto en: TDX
  • Resumen
    • La tesi titulada Determinació de Substàncies amb Diferents Hidrofobicitats mitjançant Cromatografia Líquida Micel·lar, mostra com esta tècnica de separació pot ser aplicada per a la determinació de diversos grups de fàrmacs, que diferixen molt en el seu valor del coeficient de repartiment octanol aigua.

      Està estructurada de la següent forma:

      - El Capítol I correspon a la Introducció de la Tesi. En ell es descriuen les característiques generals de la cromatografia líquida micel?lar i de com aquesta tècnica pot ser útil per a separar i determinar aquells grups de substàncies que degut a la seua estructura química, difereixen en la seua hidrofobicitat. La primera part del Capítol I, ens introdueix en el coneixement dels mecanismes que actuen per aconseguir la separació de les substàncies quan sutilitza la CLM, i en la segona part sestudia la forma de mesurar la hidrofobicitat de les substàncies, mitjançant el càlcul del log Po/w.

      - En el Capítol II es detalla lobjecte i el pla de treball utilitzat per a elaborar la Tesis.

      - Els capítols III a VII es dediquen a la determinació de substàncies en formulacions farmacèutiques o en mostres daigua.

      - El Capítol III tracta la determinació de vitamines del grup B mitjançant derivatització, fent ús de la reacció de König. Este capítol es divideix en dos apartats: en el primer, soptimitza un procediment danàlisi per injecció en flux (FI), per a la derivatització de làcid nicotínic en un sistema, i en la segona part, es mostra lacoblament deste sistema FI al cromatògraf.

      - El Capítol IV també tracta la determinació de vitamines del grup B, però ara la detecció es du a terme en la UV. Sha optimitzat un mètode cromatogràfic que permet la determinació de les vitamines hidrosolubles del grup B en preparats farmacèutics multivitamínics.

      - El Capítol V oferix un procediment de CLM per a la determinació de carbamats en mostres daigua.

      - Si fins ara, en els anteriors Capítols, les substàncies que shan utilitzat són relativament hidrofíliques, en el Capítol VI sanalitzen corticosteroids, caracteritzats tots ells per la seua elevada hidrofobicitat. A més, la determinació es fa en cremes, és a dir, una matriu altament hidrofòbica.

      - Al Capítol VII es dissenya un protocol per aconseguir la separació i determinació dun gran nombre de substàncies, pertanyents als grups de les fenetilamines i dels antihistamínics, que habitualment es formulen conjuntament en medicaments per al constipat.

      - Els Capítols VIII a lXI tracten lanàlisi de compostos en matrius biològiques. En els tres primers, els estudis shan fet en mostres de sèrum, i a lúltim en orina.

      - En el Capítol VIII es realitza la determinació de tres antiepil·lèptics en mostres de sèrum realitzant una injecció directa en CLM.

      - El Capítol IX està dedicat a la determinació de diversos barbitúrics en sèrum.

      - En el Capítol X es determinen diverses benzodiazepines en sèrum fent loptimització en columnes C18 i C8.

      - I finalment, el Capítol XI es basa en realitzar la determinació de diversos estimulants mitjançant la cromatografia líquida micel·lar en mostres dorina.

      - El capítol XII recull les conclusions que sen deriven dels estudis fets en els capítols anteriors.

      - La tesi acaba amb un annex dedicat a les publicacions, lestructura del qual es fa coincidir amb la dels capítols anteriors.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno