The transition of food consumption towards sustainable patterns based on environmental, economic and nutritional aspects
Por favor, use este identificador para citas ou ligazóns a este ítem:
http://hdl.handle.net/10347/27552
Ficheiros no ítem
Metadatos do ítem
Título: | The transition of food consumption towards sustainable patterns based on environmental, economic and nutritional aspects |
Autor/a: | Esteve Llorens, Xavier |
Dirección/Titoría: | González García, Sara Feijoo Costa, Gumersindo |
Centro/Departamento: | Universidade de Santiago de Compostela. Escola de Doutoramento Internacional (EDIUS) Universidade de Santiago de Compostela. Programa de Doutoramento en Enxeñaría Química e Ambiental |
Palabras chave: | Carbon Footrpint | Food Consumption | Life Cycle Assessment | Nutritional Quality | Sustainable diet | |
Data: | 2022 |
Resumo: | É máis urxente que nunca acadar un sistema alimentario sostible que sexa respectuoso co medio ambiente, que ofreza seguridade e calidade alimentaria a toda a poboación mundial e, ao mesmo tempo, sexa social e economicamente aceptable. Para iso, os cambios nos patróns alimentarios actuais son unha das ferramentas máis poderosas e eficaces. A adhesión ás dietas tradicionais, baseadas principalmente no consumo de produtos de orixe vexetal e o consumo limitado de produtos de orixe animal e ultra-procesados, considérase como a pedra angular para acadar este obxectivo. Así, esta tese ten como principal finalidade analizar diferentes patróns de consumo de alimentos desde o punto de vista ambiental, nutricional e socioeconómico, e propoñer as medidas axeitadas para lograr patróns dietéticos más sostibles. Ademais, o proceso de produción de alimentos tamén se analiza en profundidade mediante a análise do ciclo de vida de produtos agro-alimentarios relevantes. |
URI: | http://hdl.handle.net/10347/27552 |
Dereitos: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional |
Coleccións
O ítem ten asociados os seguintes ficheiros de licenza: