Características produtivas, da canal e da carne na raza autóctona porcina Celta
Por favor, use este identificador para citas ou ligazóns a este ítem:
http://hdl.handle.net/10347/24353
Ficheiros no ítem
Metadatos do ítem
Título: | Características produtivas, da canal e da carne na raza autóctona porcina Celta |
Autor/a: | Rodríguez Paz, Iván Manuel |
Dirección/Titoría: | Iglesias Becerra, Antonio Pereira Lestayo, Víctor Lorenzo Rodríguez, José Manuel |
Centro/Departamento: | Universidade de Santiago de Compostela. Escola de Doutoramento Internacional (EDIUS) Universidade de Santiago de Compostela. Programa de Doutoramento en Medicina e Sanidade Veterinaria |
Palabras chave: | raza autóctona porcina Celta | caracterización | control biomasa vexetal | bosques autóctonos galegos | |
Data: | 2020 |
Resumo: | No presente documento realízase unha caracterización da raza porcina Celta, abordando aspectos que van dende o estudio de consanguinidade inicial, ata as propias característicasda carne e produtos cárnicos elaborados conela.As especiais características de rusticidade da raza porcina Celta permítenlle unha perfecta adaptación ás condicións de hábitat dos bosques autóctonos galegos, cargados de peculiaridades orográficas e climáticas, fan que estes animais poidan explotarse totalmente en réxime extensivo, obtendo deles uns produtos de calidade excepcional, moi demandados actualmente.Este sistema de explotación fai ademais a esta raza colaboradora no mantemento e control da biomasa vexetal e o embelecemento da contorna paisaxística, o que, unido ás súas peculiares características morfolóxicas, ás súas calidades reprodutivas e á calidadeorganoléptica dos seus produtos, fan que se lle deba prestar especial atención, de modo que se garanta a súa recuperación e conservación. |
URI: | http://hdl.handle.net/10347/24353 |
Dereitos: | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional |
Coleccións
-
- Área de Ciencias da Saúde [1262]
O ítem ten asociados os seguintes ficheiros de licenza: