Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Alimentació de proximitat per a qui? Reflexions, reptes i oportunitats de la relació entre alimentació de proximitat i identitat alimentària en un context de crisi ecosocial

    1. [1] Universitat de Barcelona

      Universitat de Barcelona

      Barcelona, España

  • Localización: Papers: Regió Metropolitana de Barcelona, ISSN-e 2013-7959, Nº. 65, 2023 (Ejemplar dedicado a: Ciutats enfront l’emergència climàtica: claus per una transició justa), págs. 187-203
  • Idioma: catalán
  • Enlaces
  • Resumen
    • L’objectiu d’aquest article és socialitzar els resultats d’una aproximació a les percepcions, experiències i identitats alimentàries de les persones migrants i explorar maneres de fer-les partícips dels discursos i les estratègies del sector agroecològic i de l’oferta alimentària de proximitat. S’han fet entrevistes en profunditat i grups focals, en què han participat persones migrants a títol de consumidores i iniciatives socioeconòmiques i agroalimentàries del teixit d’economia social i solidària de Barcelona. Els resultats evidencien una sèrie de reptes i oportunitats. La incorporació de noves espècies i varietats al·lòctones a l’agricultura local, junt amb els coneixements agroalimentaris de les persones migrants i d’aquestes a l’economia social són una oportunitat per biodiversificar les hortes que alimenten Barcelona i per reduir la petjada ecològica que suposa importar aliments. També es presenten com una estratègia de resiliència agrícola i social enfront del canvi climàtic i la crisi ecosocial, reduint les desigualtats i sumant a les sobiranies alimentàries del territori.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus

Opciones de compartir

Opciones de entorno