Els grans perquès de la (in) fecunditat a Espanya
Treviño, Rocío (Centre d'Estudis Demogràfics)
Esteve, Albert (Centre d'Estudis Demogràfics)
Centre d'Estudis Demogràfics

Títol variant: Los grandes porqués de la (in)fecundidad en España
Títol variant: The main whys and wherefores of childlessness in Spain
Publicació: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2019
Descripció: 4 pag.
Resum: L'Institut Nacional d'Estadística ha publicat recentment les microdades de l'Enquesta de Fecunditat de 2018. En un país de rècords demogràfics, la seva publicació ha omplert un buit de més de dues dècades des de la realització de l'última enquesta el 1999. L'esperança de vida a Espanya és de les més altes del món i la seva fecunditat de les més baixes. La confluència de les dues tendències té implicacions directes sobre l'estructura de la població, debilitant el seu creixement natural i augmentant la seva edat mitjana. Davant d'aquesta situació, qualsevol intent de remuntar la fecunditat obliga a un bon diagnòstic de les causes subjacents. En aquest número de Perspectives Demogràfiques, presentem els primers resultats de l'Enquesta de Fecunditat i explorem el grans perquès de la baixa fecunditat. En concret, ens centrem en les dones que no han tingut fills (infecunditat). Els resultats mostren que més de la meitat de les dones que no han estat mares ho haguessin volgut ser i que les causes que no ho van fer possible són diverses i varien al llarg del cicle de vida.
Resum: El Instituto Nacional de Estadística acaba de publicar los microdatos de la Encuesta de Fecundidad de 2018. En un país de récords demográficos, su publicación ha llenado un vacío de más de dos décadas desde la realización de la última encuesta en 1999. La esperanza de vida en España es de las más altas del mundo y su fecundidad de las más bajas. La confluencia de ambas tendencias tiene implicaciones directas sobre la estructura de la población, debilitando su crecimiento natural y aumentando su edad media. Ante esta situación, cualquier intento de remontar la fecundidad obliga a un buen diagnóstico de las causas subyacentes. En este número de Perspectives Demogràfiques, presentamos los primeros resultados de la Encuesta de Fecundidad y exploramos las principales causas de la baja fecundidad. En particular, nos centramos en las mujeres que no han tenido hijos (infecundidad). Los resultados muestran que más de la mitad de las mujeres que no han sido madres lo hubieran querido ser y que las causas que no lo hicieron posibl eson diversas y varían a lo largo del ciclo de vida .
Resum: The Spanish National Statistics Institute (INE) has just published the microdata of the 2018 Fertility Survey. In a country that sets demographic records its publication has filled a void of more than two decades since the last survey was carried out in 1999. The figures for life expectancy in Spain are among of the highest in the world and those for fertility are among the lowest. The convergence of these two trends directly influences the structure of the population, curtailing its natural growth and increasing its average age. In such a situation, any attempt to restore fertility requires a sound diagnosis of the underlying causes. In this number of Perspectives Demogràfiques, we present the first results of the Fertility Survey and explore the causes of the low fertility rates, paying particular attention to women who have not had children (childlessness). The results show that more than half the women who are not mothers wished to have children and that there are several reasons, which vary over the life cycle, that have made this impossible.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català, anglès i castellà
Col·lecció: Perspectives demogràfiques ; 015
Document: Working paper
Matèria: Enquesta de Fecunditat ; 2018 ; (In)fecunditat ; Espanya ; (In)fecundidad ; Encuesta de Fecundidad ; España ; Childlessness ; (In)fertility ; Fertility Survey ; Spain

Adreça alternativa: http://ced.uab.es/en/difusion/butlleti-perspectives-demografiques


Català
4 p, 605.8 KB

Anglès
4 p, 562.7 KB

Castellà
4 p, 562.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2019-05-09, darrera modificació el 2024-03-07



   Favorit i Compartir