Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Metodologia fem tec!: promoció de l'emprenedoria entre els joves en un context lúdic.

Maria Teresa Clotet

  • La societat evoluciona a tal velocitat que es fa difícil predir quines seran les necessitats dels joves i adolescents quan els arribi el moment d’incorporar-se a la vida adulta. Per ajudarlos a resoldre amb èxit aquest futur, ara per ara incert, treballem per facilitar als i les joves l’adquisició de capacitats i competències que els permetin afrontar qualsevol repte amb seguretat i confiança.

    Aquest treball analitza les possibilitats d’aplicació de fonaments neuroeducatius a la metodologia fem tec!. Aquesta metodologia parteix del reconeixement de l’educació no formal com a instrument per a la capacitació, transmissió de conceptes i de valors, i de la importància del joc com a element rellevant en la socialització i la inclusió.

    Té per objectiu principal promoure l’emprenedoria com actitud vital entre joves i adolescents. L’evidència de la plasticitat cerebral justifica científicament la utilitat del treball amb joves en edat adolescent i fins els 20-25 anys, en tractar-se d’un moment òptim per al modelat de conductes i l’adquisició de capacitats i habilitats útils per a la construcció de la personalitat adulta.

    Les activitats de la metodologia fem tec! han estat redissenyades, incorporant la perspectiva neuroeducativa, amb l’objectiu de maximitzar l’interès dels joves, optimitzar la seva capacitat d’atenció i afavorir l’adquisició d’aprenentatges efectius.

    L’anàlisi dels recursos cognitius implicats en les activitats fem tec!, permet concloure que la integració dels principis neuroeducatius en el seu disseny afegirà efectes positius a l’adquisició de competències emprenedores, al menys en dues dimensions:

    1. Optimització de capacitats perceptives i cognitives dels i les joves, efecte que es produirà necessàriament, sense una participació activa o conscient dels joves i del professional que dinamitzi les activitats. 2. Optimització de les capacitats individuals dels participants, amb la necessària implicació tant dels joves com del professional que dinamitzi les activitats.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus