Ayuda
Ir al contenido

Dialnet


Resumen de Surgery technique for ovine ruminal cannulation

Luis Revuelta Rueda, Roberto Elices Mínguez, J. Martínez-Darve, S. Miguélez Fernández

  • The study of the ruminants' digestive system is of great interest to improve their productive efficiency. From 1928, in which Schalk and Amadon described the technique of cannulation in one stage for bovine and ovine, are developed numerous modifications of that technique as well as new others. A common problem is that can appear complications as movements of the cannula, increases in size of the fistula by necrosis of the tissue or ruminal fluid leak. The developed technique provides a simplification to the surgery, minimizes the complications and lengthens functional life of the cannula.;El estudio del sistema digestivo de los rumiantes es de gran interés para conseguir mejorar su eficiencia productiva. Desde 1928, año en el que Schalk y Amadon describieron la técnica de canulación en una fase para su utilización en bovino y ovino, se desarrollan numerosas modificaciones de esta técnica así como otras nuevas. Un problema común es que pueden aparecer complicaciones como movimientos de la cánula, aumentos de tamaño de la fístula por necrosis o fugas de líquido ruminal. La técnica desarrollada aporta una simplificación a la cirugía, minimiza las complicaciones y alarga vida funcional de la cánula.


Fundación Dialnet

Dialnet Plus

  • Más información sobre Dialnet Plus