Utilidad de sistemas de scoring en caracterizar las oclusiones totales crónicas y su capacidad para predecir el resultado de la intervención coronaria percutánea

Author

Mohandes Yusefian, Mohsen

Director

Bardají Ruiz, Alfredo

Date of defense

2022-04-12

Pages

137 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Medicina i Cirurgia

Abstract

El treball de la tesi actual es tracta d'una anàlisi exhaustiva de la cohort de *ICPs sobre *OTCs del nostre centre al llarg de diversos anys des de l'establiment d'un programa dedicat a aquest camp. En el primer estudi s'ha estudiat la capacitat predictiva de J-*CTO *score en una cohort de més 500 pacients i s'ha investigat si el model pot predir adequadament l'èxit de procediment tenint en compte l'experiència progressiva del centro en aquest terreny. A ressaltar que J-*CTO *score va ser elaborat a partir d'una cohort de *ICPs sobre *CTOs dutes a terme per operadors experts. En el segon estudi hem analitzat les variables que millor prediuen les taxes d'èxit del procediment en la nostra cohort i hem inclòs la variable experiència de l'operador com un potencial factor influent, aspecte no quantificat en altres estudis. El tercer estudi analitza i compara aquelles *OTCs amb *ICP fallida i que van ser sotmeses a un segon intent amb les *ICPs de primer o de només un intent. Es fa una comparació del grau de complexitat i de les taxes d'èxit entre tots dos grups. Es busca i s'analitza específicament aquells possibles factors contribuents a l'èxit de procediment en el nou intent com a canvis *angiográficos en segon intent respecte al previ i la utilització de noves estratègies i tècniques en nous intents.


El trabajo de la tesis actual se trata de un análisis exhaustivo de la cohorte de ICPs sobre OTCs de nuestro centro a lo largo de varios años desde el establecimiento de un programa dedicado a este campo. En el primer estudio se ha estudiado la capacidad predictiva de J-CTO score en una cohorte de más 500 pacientes y se ha investigado si el modelo puede predecir adecuadamente el éxito de procedimiento teniendo en cuenta la experiencia progresiva del centro en este terreno. A resaltar que J-CTO score fue elaborado a partir de una cohorte de ICPs sobre CTOs llevadas a cabo por operadores expertos. En el segundo estudio hemos analizado las variables que mejor predicen las tasas de éxito del procedimiento en nuestra cohorte y hemos incluido la variable experiencia del operador como un potencial factor influyente, aspecto no cuantificado en otros estudios. El tercer estudio analiza y compara aquellas OTCs con ICP fallida y que fueron sometidas a un segundo intento con las ICPs de primer o de sólo un intento. Se hace una comparación del grado de complejidad y de las tasas de éxito entre ambos grupos. Se busca y se analiza específicamente aquellos posibles factores contribuyentes al éxito de procedimiento en el nuevo intento como cambios angiográficos en segundo intento respecto al previo y la utilización de nuevas estrategias y técnicas en nuevos intentos.


The work of the current thesis deals with an exhaustive analysis of the cohort of PCIs on OTCs of our center over several years since the establishment of a program dedicated to this field. In the first study, the predictive capacity of the J-CTO score was studied in a cohort of more than 500 patients and it was investigated whether the model can adequately predict the success of the procedure, taking into account the progressive experience of the center in this field. It should be noted that the J-CTO score was developed from a cohort of ICPs on CTOs carried out by expert operators. In the second study we have analyzed the variables that best predict the success rates of the procedure in our cohort and we have included the operator experience variable as a potential influencing factor, an aspect not quantified in other studies. The third study analyzes and compares those OTCs with failed PCI and who underwent a second attempt with the PCIs of the first or only one attempt. A comparison of the degree of complexity and the success rates between both groups is made. Those possible contributing factors to the success of the procedure in the new attempt are specifically sought and analyzed, such as angiographic changes in the second attempt compared to the previous one and the use of new strategies and techniques in new attempts.

Keywords

ICP; OTC; J-CTO; PCI; CTO

Subjects

576 - Cellular and subcellular biology. Cytology

Knowledge Area

Ciències de la salut

Documents

TESI Mohsen Mohandes Yusefian.pdf

22.67Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)