Desarrollo de métodos analíticos para el estudio en alimentos de fenómenos de oxidación lipídica y migración provenientes del material de envase
Por favor, use este identificador para citas ou ligazóns a este ítem:
http://hdl.handle.net/10347/9705
Título: | Desarrollo de métodos analíticos para el estudio en alimentos de fenómenos de oxidación lipídica y migración provenientes del material de envase
|
Autor/a: | Sanches Silva, Ana Teresa
|
Dirección/Titoría: | Paseiro Losada, Perfecto
López Hernández, Julia
|
Outro/a autor/a: | Universidade de Santiago de Compostela. Facultade de Farmacia
Universidade de Santiago de Compostela. Departamento de Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía
|
Palabras chave: | Alimentos | Análise | Envasado | Interaccións medicamentos-alimentos | |
Data: | 2005
|
Resumo: | El gran desarrollo de la industria alimentaria ha supuesto un
notable avance en lo que se refiere a la conservación y ha puesto a
disposición de los consumidores nuevas técnicas de conservación
(pasteurización, liofilización y ultracongelación).
Una de las causas más comunes de deterioro de los alimentos
durante el almacenamiento es la oxidación lipídica. En los últimos años
este fenómeno ha suscitado un gran interés por parte de los investigadores
y de la opinión pública debido a su potencial influencia en el proceso de
envejecimiento y en varias enfermedades como la arteriosclerosis y el
cáncer. |
Descrición: | Textos en inglés e castelán
|
URI: | http://hdl.handle.net/10347/9705
|
Dereitos: | Esta obra atópase baixo unha licenza internacional Creative Commons BY-NC-ND 4.0. Calquera forma de reprodución, distribución, comunicación pública ou transformación desta obra non incluída na licenza Creative Commons BY-NC-ND 4.0 só pode ser realizada coa autorización expresa dos titulares, salvo excepción prevista pola lei. Pode acceder Vde. ao texto completo da licenza nesta ligazón: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.gl
|