Culinary Caribbean English lexicon in Panamanian Spanish

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10045/22602
Información del item - Informació de l'item - Item information
Título: Culinary Caribbean English lexicon in Panamanian Spanish
Autor/es: Jamieson, Martín
Palabras clave: Caribbean Creole English | Panamanian Creole English | Panamanian Spanish | Culinary lexicon
Área/s de conocimiento: Filología Inglesa
Fecha de publicación: 2011
Editor: Universidad de Alicante. Departamento de Filología Inglesa
Cita bibliográfica: JAMIESON, Martín. “Culinary Caribbean English lexicon in Panamanian Spanish”. Revista Alicantina de Estudios Ingleses. No. 24 (2011). ISSN 0214-4808, pp. 173-189
Resumen: An offshoot of Caribbean Creole English, Panamanian Creole English has been the source of loanwords referring to culinary delicacies of West Indian origin in the officially Spanish-speaking Republic of Panama, whose main language has, in turn, influenced the Creole, though not only with words describing edibles. Most of the Creole English words seemed marginal before the middle of the twentieth century, but, by its end, had integrated Panamanian Spanish, along with lexical items from other languages, of which culinary forms are presented here side by side with patrimonial Spanish foodstuff terms of use in Panama.
URI: http://hdl.handle.net/10045/22602 | http://dx.doi.org/10.14198/raei.2011.24.07
ISSN: 0214-4808 | 2171-861X (Internet)
DOI: 10.14198/raei.2011.24.07
Idioma: eng
Tipo: info:eu-repo/semantics/article
Revisión científica: si
Aparece en las colecciones:Revista Alicantina de Estudios Ingleses - 2011, No. 24

Archivos en este ítem:
Archivos en este ítem:
Archivo Descripción TamañoFormato 
ThumbnailRevista_Alicantina_de_Estudios_Ingleses_24_07.pdf340,02 kBAdobe PDFAbrir Vista previa


Todos los documentos en RUA están protegidos por derechos de autor. Algunos derechos reservados.